Scoici cu sos aromat și cus-cus

de Panacris in Fructe de mare, 17 Feb 2013 | 9662 vizualizari

 

Sylvia dragă mulțumesc ptr idee! O cină super ușoară și savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • scoici prefierte 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • țelină rădăicnă cca. 50 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • sare iodată 2 g,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii tocate în bulion cca. 6 linguri,
  • verdeață 2 linguri,
  • vin alb demisec 200 ml.,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos aromat și cus-cus:

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul, lăasîndu-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă roșiile, lăsându-se la fiert cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. La final se adaugă usturoiul mărunțit și verdeața. Între timp se pune la fiert cca. 350 ml apă rece cu puțină sare, după ce clocotește, se pune peste cus-cus, lăsându-se la odihnă cca. 10 m minute. Apoi se scurge de restul de apă și se folosește ca și garnitură la amestecul de scoici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos aromat și cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Copiosus 1

18.02.2013, 09:31

Arata delicios !!!

Toamna07 1

18.02.2013, 13:13

Minunata reteta,ador fructele de mare!

Mihaela11_jo 1

18.02.2013, 17:14

O delicatesa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu scoici