Serviettenknödel- Galuste de paine in servet

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2012 | 5384 vizualizari

 

Fiecare popor are modalitarea lui de a valorifica produsele ramase neconsumate. Romanii folosesc painea veche in chiftele, sau o usuca pentru a face pesmet, sau o dau la porc :-). Nemtii fac din painea veche, sau din cornurile si covrigii de o zi doua delicioase galuste, care nu lipsesc langa o friptura de porc. Varinata asta, in servet, este de fapt specifica Boemiei.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de cornuri sau covrigi vechi de o zi-doua
  • 250 ml de lapte
  • 3 oua
  • o ceapa mica
  • o lingura de unt
  • o lingura de faina
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • muscat
  • folie de aluminiu
  • un servet de bucatarie din panza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serviettenknödel- Galuste de paine in servet:

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim nitel in unt, pina sa se inmoaie si sa fie usor galbuie. La covrigii inmuiati, adaugam ceapa, galbenusurile, faina apoi albusurile batute spuma, saram, piperam, presaram un praf de muscat, 1-2 linguri de frunze de patrunjel tocate marunt si amestecam cu grija. Compozitia nu trebuie sa fie omogena, bucatile de covrigi sau de paine trebuie sa se pastreze vizibile, precum este la salamul de biscuiti.

Turnam totul pe o folie si rulam ca un salam, inchizand capetele. Punem acest "salam" intr-un servet curat, si il introducem intr-o forma lunguiata, de exemplu cea de chec, in care turnam apa cat sa-l acopere . Punem la cuptor la foc mic, 40-45 de minute, pana se "intareste ". Cand este gata, taiem felii si servim alaturi de friptura de carne, precum vedeti in imagine.

Alternativ, se pot forma galuste de marimea unei mingi de ping-pong, care se lasa in apa fierbinte, sa se patrunda cam 35-40 de minute, dar nu se fierb. Mie mi s-a parut mai comoda varianta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Serviettenknödel- Galuste de paine in servet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu fructe si galuste de paine