Sirop de mure

de laura_n in Sirop / Compot, 2 Aug 2012 | 8980 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac sirop, si am ales sa fac de mure. A iesit atat de bun, are si o culoare frumoasa, sunt incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr mure
  • 600 gr zahar
  • 1 l apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora.

Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la fiert vreo 20 min.

Apoi, am turnat intr-o sticla si am dat la frigider.

 

TIPS-URI

1

Puteti stoarce si un strop de lamaie cand combinati siropul cu apa, este delicios. Mie nu imi plac chestiile prea dulci, insa cu lamaie...este excelent.

2

cand adaugati apa, turnati-o prin strecuratoare, peste pasta ramasa acolo, astfel recuperati cat mai mult din fruct, si raman semintele goale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

laura_n 1

03.08.2012, 17:02

Gabita, multumesc

jolygina 1

16.08.2012, 00:19

super

laura_n 1

16.08.2012, 14:34

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure