Socata reteta bunicii

de Mihaela11_jo in Bauturi, 22 Apr 2013 | 7615 vizualizari

 

Socata reteta bunicii La Amman au inflorit lamaii,castanii dar si socul ! Socata este una din bauturile preferate ale copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 12 inflorescente de soc
  • 7 litri de apa
  • 1 kg de zahar
  • 3 lamai
Portii: 32
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Inflorescentele de soc se spala cu grija.

Zaharul se dizolva in apa.

Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.

Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul.

Se strecoara si se toarna in sticle.

Se lasa la temperatura camerei 2 zile pentru a se acidula.

Se pune sucul la frigider si se bea rece.

TIPS-URI

1

Daca doriti ca socata sa aiba o aroma mai puternica se pot pune mai multe inflorescente.

2

Se poate prepara si cu flori uscate, dar trebuie o cantitate mai mare de flori de soc, deoarece prin uscare pierd din aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

22.04.2013, 11:43

De mult nu am mai facut dar este atat de buna!

cristeena20 1

22.04.2013, 13:46

wow..preferata mea!!!super buna!!!

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate