Sos de portocale

de katty in Sosuri, 27 Ian 2016 | 22410 vizualizari

 

Am facut de curand un sos de portocale, de care m-am indragostit de la prima degustare. Se face imediat si il puteti folosi la clatite, waffle sau orice prajiturica la care vreti sa adaugati un gust dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml suc proaspat stors de portocala
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa fin de la o portocala
  • 1 + 1/2 lingurita amidon
  • 20 g unt
  • 1 lingura coniac (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de portocale:

Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam craticioara la foc mic. Dizolvam amidonul in putina zeama de portocale din craticioara si il turnam peste restul ingredientelor.

Amestecam continuu in craticioara pana sosul se leaga (aproximativ 5-7 minute).

Dam craticioara deoparte si adaugam untul. Omogenizam bine si lasam sosul la racit.

Tineti cont de faptul ca sosul se va mai ingrosa dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Unt aromat