Sos de rosii pentru pui la gratar

de Tuxedo in Pt. carne, 23 Mai 2013 | 8065 vizualizari

 

Reteta o am de la mama soacra, este un sos foarte delicios, merge chiar si cu carne de porc! Reteta apartine zonei "Teleorman" unde se mananca bine de tot ;)

 

INGREDIENTE

  •  6 rosii mari si coapte 
  • 100 ml ulei 
  • 6 -7 catei de usturoi 
  • patrunjel verde (o mana) sau cat va place 
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru pui la gratar:

Se coc rosiile pe gratar (sau chiar in tigaie cu putin ulei sau in cuptor) pana cand se desprinde pielita de pe ele. Se curata de pielita si se zdrobesc in blender unde se adauga uleiul, usturoiul, sarea si piperul . Se pune sosul intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

Se consuma alaturi de carne la gratar, in special pui fript.

Pofta buna! este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru pui la gratar" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Champignonsoße(sos de Champignon)