Spaghete cu sos Bolognese

de dakris in Sosuri, 30 Mar 2012 | 10754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 350 g carne tocata (porc sau amestec)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 300 ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Bolognese:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta (incepe sa miroasa un pic a carne prajita :)  ). Se adauga rosiile strivite cu furculita si bulionul si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pe durata prepararii se amesteca des in sos pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu carne, ciuperci de Paris si broccoli