Spanac scazut cu sunca si ochiuri

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 28 Noi 2021 | 2850 vizualizari

 

 De spanac scazut nu ma satur niciodata. Mereu mi-a placut fie servit ca atare fie insotit de ochiuri sau friganele .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac verde -congelat
  • 500 ml lapte 3.5% grasime
  • 200 gr sunca porc
  • 1 ardei kapia
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 50 ml unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 4 oua de gaina
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut cu sunca si ochiuri:

  1.  Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.
  2.  Daca prajiti doar in unt  acesta se arde rapid si se face maro.
  3. Tot acum adugati usturoi si ardei rosu maruntit.
  4. Presarati pe deasupra faina alba si amestecati .
  5. Imediat turnati laptele cate putin si amestecati din nou .
  6. Se va forma un sos suficient de gros.
  7. Incorporati spanacul tocat si sarati .
  8. Condimentati cu nucsoara.
  9. Daca doriti ca mancarea de spanac sa fie mai lichida se mai pune putin lapte .
  10. Daca o doriti mai consistenta o lasati sa mai fiarba putin .
  11.  Spanacul scazut se serveste oua -ochiuri .
  12. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca si orice verdeata spanacul nu se fierbe in exces, pentru a nu-si pierde valorile nutritionale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut cu sunca si ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ou ochi