Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

de mihaelar63 in Peste, 11 Apr 2021 | 2440 vizualizari

 

 Stiuca era programata pentru un pranz duminical . Am fost toata ziua la gradina si am venit  lesinati de foame .  Sub impresia postarilor japoneze ale Adinei si vizionarea unei emisiuni culinare despre Kyoto si Kanzawa , mi-am amintit ca detin si eu sos Teriyaki . Departe de mine rafinamentul si delicatetea retetelor originale japoneze . Cert este ca gustul dat de acest sos a fost cu totul deosebit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati stiuca
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 linguri sos Teriyaki
  • 4 linguri ulei
  • piper cu coaja de lamaie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki:

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .

 Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc .

Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .

 Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .

Din nou le masati cu delicatete.

 Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 grade pe grill .

Dupa 10 minute am realizat ca-i posibil ca pestele sa se prepare doar pe o parte si sa raman mai fraged pe dedesupt .

Am intors bucatile de peste , l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute .

In final am intors din nou pestele si l-am copt inca 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.

In timpul pregatirii  s-a format un sos gustos .

La servire am presarat frunzulite de patrunjel verde pentru prospetime .

Merge foarte bine si usturoi verde tocat .Eu nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la serviciu :D

 Am servit stiuca cat a fost calda insotita de ardei iute si lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește