Strudel cu dovleac si nuci

de Irina in Prajituri, 30 Ian 2014 | 8189 vizualizari

 

Nu va e dor de aromele si culorile toamnei? Eu la asta ma duc cu gandul cand musc din strudelul meu cu dovleac si nuci, abia scos din cuptor, cu nuci prajite crantanind in dinti si cu aroma de scortisoara...Minunat!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de placinta Linco
  • 300 g dovleac ras (congelat)
  • 10 linguri de zahar
  • miez de nuca
  • praf de scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac si nuci:

Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia. Nucile, la fel, dupa preferinta! 

Pentru ca am avut dovleac congelat, l-am scurs bine inainte de a-l folosi.

Am calit dovleacul intr-un vas Zepter. Nu am adaugat deloc unt sau ulei.

Am incins vasul cu capacul pe el, iar cand acul indicator a ajuns in zona verde a capacului am adaugat dovleacul si zaharul. Am oprit focul iar dovleacul s-a calit in continuare. 

Intre timp am prajit miezul de nuca in cuptor. Am adaugat nuca in compozitia de strudel, apoi esenta de rom si 2 lingurite de scortisoara.

Am lasat dovleacul sa se raceasca putin.

Foaia de aluat am taiat-o sub forma de dreptunghiuri. Am crestat aluatul din loc in loc, pe fiecare dreptunghi format.

Am pus umplutura pe partea necrestata a dreptunghiului si am acoperit-o cu cealalta. Marginile le-am presat usor, pentru a nu lasa dovleacul sa curga.

Am asezat strudelele intr-o tava.

Am uns cu galbenus fiecare strudel format si am pus tava in cuptorul incins la 220 grade, cam 20 minute.

Daca vi se pare ca nu sunt suficient de coapte strudelele mai lasati-le putin, pana se rumenesc. 

Am scos strudelele din cuptor pe un platou, am imprastiat deasupra un praf de scortisoara si cateva bucati de nuci.

Va poftesc sa le gustati! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

01.02.2014, 09:13

Fooarte bun!

danakarin 1

01.02.2014, 09:14

Laura_n : saraca soacra!

Sylvia 1

02.02.2014, 17:03

wow ce combinatie frumoasa, trebuie testata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac