Strudel cu mere din foietaj de casa

de delia64 in Prajituri, 20 Iun 2014 | 12337 vizualizari

 

La taiatul porcului pastrez osanza si fac foietaj de casa pe care-l pastrez in congelator si cand avem pofta fac strudele , haios sau saratele din acest foietaj gustos .
Sant apreciate de familia mea si ma lauda cand le pregatesc asemenea bunatati .
Reteta o stiu de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie
  • 200 gr. faina
  • 400 gr. osanza
  • 600 gr. faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 250 ml. apa calduta si sarata
  • zahar pudra
  • Umplutura
  • 1 kg.mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr. zahar tos
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere din foietaj de casa:

200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura  si se fac 3 bile egale  cu care se unge coca .

600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul  si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos .

Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de osanza .Se impatura dupa modelul din paza  apoi se lasa la frigider 30 de minute , se repeta de 3 aceasta operatie .

Se bate cu sucitorul dupa ultima impaturire si se mai da la rece cel putin 30 de minute .

Se intinde si se taie cu cutitul incalzit  apoi se pun mere rase  si se ruleaza .

Se aseaza in tava tapetata si se da la cuptorul preancalzit la 250 grade .

Lasam aproximativ 30 de minute  pana se rumenesc .

Se lasa putin la racit si pudreaza cu zahar pudra .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se foloseste faina de calitate .

2

Impaturirea se face in acela-si sens .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere din foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si nuci