Strudel din aluat dospit cu mere

de Lavinia in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 19044 vizualizari

 

A iesit delicios iar umplutura este dementiala :) By Timea cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 220 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie+2 linguri de zahar
  • 8 mere (mai mari)
  • 1 lingurita de unt
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel din aluat dospit cu mere:

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie ,ouale batute putin si restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,zaharul vanilat,mierea si 50 g unt topit. Amesteca bine apoi transfera aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si framanta bine incorporand si restul de unt topit pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul la crescut la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora si jumatate.(a crescut foarte frumos ,aproape ca si-a triplat volumul) Intre timp prepara umplutura. Pune 300 ml lapte la fiert.

Amesteca praful de budinca cu zaharul si 50 ml lapte apoi toarna laptele fierbinte si pune budinca pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit. Curata merele de coaja apoi rade-le pe razatoare(eu le-am ras pe razatoarea mica) Strecoara bine merele apoi pune-le la calit cu o lingurita de unt ,zaharul si scortisoara pentru 4-5 minute. Lasa merele la racit apoi amesteca-le cu budinca. Framanta aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 2 sau 3 bucati. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Traseaza usor dungi pe lateralele fiecarei foaie de aluat si pune umplutura in mijloc apoi incepe sa impletesti strudelul(alternand fiecare dunga stanga-dreapta) si tot asa pana termini.

Pune impletiturile in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Scoate tava din cuptor ,unge strudelele cu ou ,presara zahar si mai lasa-le la cuptor 3-4 minute pana prind o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat dospit cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Lavinia 1

09.10.2013, 20:34

multumesc frumos,Mena

ancau 1

10.10.2013, 18:17

E la cuptor.Abia astept sa vad cum a iesit.Umplutura e super buna.

Lavinia 1

10.10.2013, 19:47

Multumesc Ma bucur ca l-ai incercat si sper sa iti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere