Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon

de alba_zori in Somon, 13 Iun 2013 | 10985 vizualizari

 

Un strudel super bun,putem sa-i zicem si tarta,in fine e bun de tot ,ca si wellingtonul lui Gordon Ramsey!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • sare
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingurita si jumate de lapte
  • Pentru umplutura:
  • 4 felii de bacon prajit
  • 450 gr spanac in cuburi congelat
  • 2 fileturi de somon decongelate
  • sare,rozmarin,un catel de usturoi
  • putin gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon:

Am pregatit aluatul amestecand faina,sarea,praful de copt cu margarina moale pana s-a incorporat bine,am adaugat un ou si o lingura si jumate de lapte,am lucrat-o putin si a devenit ca o mingiuta,am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la frigider sa se odihneasca pana am pregatit umplutura.

Am pus intr-o craticioara apa fiarta si spanacul congelat si l-am lasat 15 minute pana s-a fiert si desfacut bine totul,am adaugat si un catel de usturoi care l-am indepartat la urma.Am scurs bine spanacul si lasat la frigider sa se raceasca cateva minute.

Am prajit feliile de bacon intr-o tigaie antiaderenta.

Am dat fileturile de somon decongelate prin faina,rozmarin in pudra de la Kotany,putina sare.

Asadar am scos aluatul de la frigider si l-am mai lucrat putin cu faina sa nu se lipeasca,am intins bine aluatul cu un sucitor,i-am dat forma unui dreptunghi mai mare.

A pregatit un vas de yena tapetat cu hartie de copt,am asezat aluatul meu,am presarat cu putin gris si gaurit putin cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii.

Am asezat doua felii de bacon sau sunca prajita in felii in lung,am asezat un strat de spanac bine stors si racit deasupra,am asezat si cele doua felii de somon date prin faina si condimente,am asezat iar un strat de spanac si in fine ultimele felii de sunca prajita,am inchis aluatul desupra ca si pe un pachetel,am taiat excesul din care am format bretele deasupra,a iesit la fix aluatul.

L-am uns cu galbenus amestecat cu putina zeama de lamaie si dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute,este o chestiune de copt mai mult aluatul si somonul.Se poate verifica cu un betigas daca vrem sa vedem cum e de copt.

Am lasat sa se odihneasca apoi cateva minute pana a-l taia si servi.O delicatesa de zile mari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Sim0na 1

14.06.2013, 09:52

Super combinatie!

Geanina87 1

26.06.2013, 22:57

nilgun 1

27.06.2013, 14:37

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert strudele cu mere si fistic