Supa de fasole, cu scarita afumata

de Ina in Supe/Ciorbe, 12 Iun 2010 | 10255 vizualizari

 

Delicioasa!

 

INGREDIENTE

  •        500 g scarita afumata
  •        300 g fasole uscata
  •        o ceapa
  •        un morcov
  •        un ardei gras
  •        un borcan cu rosii in bulion
  •        sare,
  •        marar, patrunjel verde
  •        80 ml. otet in care au stat ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole, cu scarita afumata:

   Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele.

    Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare  si  4  litri apa fierbinte. Punem capacul  si lasam la foc mic 40 minute. Dam oala deoparte, lasam sa iasa presiunea din vas, apoi deschidem capacul.  Adaugam rosiile in bulion - tocate si scarita afumata  portionata in bucati egale  si mai lasam sa fiarba 20 minute, sa se patrunda carnea, iar supa sa capete aroma de afumatura.

    Oprim focul, potrivim de sare,  adaugam verdeata tocata si otetul de la ardei iute.

    Servim cu ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole, cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza de Bihor