Supa Imperiala de curcan

de Sidy in Supe, 21 Ian 2013 | 4580 vizualizari

 

O supa aurie delicioasa, numai buna servita fierbinte, pe frigul si zapada de afara. Am vazut aceasta reteta pe mai multe site-uri si bloguri culinare si mi-a placut mult de tot, dar ultima data a preparat-o Lulu si mi-a dat si mie ideea. Asa-i ca merge o supa usoara dupa toate mancarurile grele de sarbatori ???

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa
  • 1 kg carne de curcan cu os
  • 4 marcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 gulie
  • 1/4 telina
  • piper boabe
  • sare
  • Pentru galuste
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • 100g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa Imperiala de curcan:

Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede.

Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam  cateii de usturoi intregi.

Se fierbe la foc mic pentru a iesi limpede. Carnea de curcan fierbe mai greu asa ca necesita mai mult timp. Dupa fierbere se strecoara prin strecuratoare si tifon.

Preparam galustele, intre timp.

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile impreuna cu cascavalul, incorporam bine untul la temperatura camerei, apoi faina si grisul. Se adauga sare, piper , nucsoara rasa.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare apoi le incorporam la galbenusuri.

Se da la copt intr-o tava( 20 X35cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.Coacem galustele cam 20-30 de minute pina incep sa se rumeneasca.Nu le lasati prea mult, ca se usuca...

Dupa ce s-au racit putin se taie in ce forma doriti( eu le-am taiat stelute)sau cubulete.

Cand supa clocoteste punem galustele imperiale la fiert pentru 5-7 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Dupa ce au fiert le lasam in cratita in care le-am fiert cu supa pe le, pe care o vor absorbi, dupa cateva ore.

La servire , pe linga stelute putem adauga zarzavat si carne din supa, apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris