Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques

de lili2010 in Fructe de mare, 5 Mar 2011 | 8494 vizualizari

 

O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 capatâni de usturoi
  • 500 ml smântâna lichida
  • 50g unt
  • scoici Saint-Jacques(câte 4 de persoana)
  • 2 legaturi bune de loboda verde sau spanac tânar
  • sare,piper,ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques:

 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.

Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.

Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect  onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.

Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie  impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.

Se serveste calda.Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

15.03.2011, 16:02

Waw, ce bine arata! O reteta de "fite". Prezentarea de nota 10!

adry88 1

22.05.2011, 18:31

kukibella 1

16.05.2012, 15:09

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti pane cu orez brun si fasole verde