Tagliatelle cu bacon afumat

de InvatsaBucataresccom in Paste, 9 Noi 2014 | 3500 vizualizari

 

Cred ca este o rețeta extrem de simpla pentru a face paste. Cred ca toți oamenii care au încercat sa gătească, au încercat cel puțin o data sa facă paste, și, în general, au folosit carne de porc sub forma costiței afumate. Asa ca iată ce am încercat:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoace de tagliatelle
  • 250-300 costița afumata tăiata fin
  • 1 cutie de 300 g roșii decojite tocate
  • 1 ceapa
  • 1 lingurița cimbru
  • 1 lingurița oregano
  • 1 lingura ulei măsline
  • 1 legătura de busuioc proaspăt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu bacon afumat:

Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu.

Într-o oala se pune apa, se adaugă 2 lingurițe de sare și în momentul în care clocotesc (la foc mic spre mediu), se pun ghemotocii de tagliatelle și se fierb pentru 7-8 minute.

După ce s-a călit și ceapa se adaugă cutia de roșii și se mai fierbe la foc mic aproximativ 5 minute. După aceea se adaugă pastele scurse peste tot conținutul tigăii și se amesteca.

La final se adaugă busuiocul.

Nota: Recomand sa se mai adauge puțin din apa în care au fiert pastele peste tot amestecul, astfel se menține un pic de sos, și rămân  și suculente! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara