Tagliatelle integrale cu pui si smantana

de Miha in Paste, 30 Iun 2010 | 9157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle:
  • 1 ou
  • 150 g faina integrala
  • 3 linguri apa calduta
  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 300 g smantana
  • 100 g mazare 
  • sare si piper
  • Pentru cosuletul de decor:
  • ~300 g aluat de paine inegrala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle integrale cu pui si smantana:

Pentru cosulet:

Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina, putina sare si apa calduta. Apa se adauga cate putin, in fuctie de cum o cere aluatul.  Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. 

Se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Sos:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se toarna un pahar de apa deasupra (sau cat este necesar pentru a acoperi carnea) si se fierbe inabusit la foc mic.  Cand lichidul este scazut la jumatate, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga smantana si se omogenizeaza. Se aduce din nou la fierbere apoi se pune si mazarea. Se mai dau cateva clocote.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa, apoi se pun peste sos si se amesteca.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle integrale cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

04.07.2010, 23:04

am salvat retet arata foarte bine ,nota 10asta in loc de 5 furcusuna mai bine

cireaselili 1

10.09.2010, 09:01

MIha,spune-mi te rog ,ce fel de smantana ai folosit.

Miha 1

10.09.2010, 10:11

Nu mai stiu ce marca de smantana am folosit la reteta asta, dar in general cumpar smantana cu procent mare de grasime. 20-26% Poti folosi si smantana pentru gatit, din cea UHT.

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste la tavă