Tarta cu branza dulce si capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 30 Ian 2011 | 6213 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 150 grame faina  
  • 75 grame alune prajite fara sare
  • 5 grame unt  
  • 60 grame zahar  
  • 1 galbenus de ou  
  • 7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde

Umplutura  

  • 400 grame capsuni proaspete  
  • 500 grame branza dulce de vaci  
  • 100 grame zahar  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • coaja rasa de la o lamaie  
  • 4 oua  
  • 30 grame  gris  
  • 200 ml frisca  lichida

Pentru ornare  

  • 100 grame capsuni proaspete  
  • 4 fructe kiwi  
  • frunze de menta  
  • 1 pachetel glazura rosie pentru tarte  
  • 250 ml apa  
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si capsuni:

Se macina alunele fin.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca  bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.

Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat  laptele.

Se  acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.

Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune  in forma unsa cu unt.

Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .

Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.

Se incorporeaza  capsunile si se aseaza in forma peste aluat.

Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.

Se lasa sa se raceasca in vas.

Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.

Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.

Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.

Se pune la fiert, amestecand incontinuu.

Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.

Se da la rece 1 ora .

Pofta  buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Mokka,,