Tarta cu ciocolata

de Criss in Prajituri, 19 Feb 2013 | 9937 vizualizari

 

In sfarsit a venit si randul ei. :) O tarta minunata si delicioasa, pe care am intalnit-o pe mai multe bloguri insa cel mai mult mi-a placut tarta facuta de Vio (Caietul cu retete) . Asadar reteta este identica cu cea de pe blogul ei, singura diferenta fiind ca am lasat tarta mai mult in frigider si crema s-a intarit insa a fost la fel de buna. Am sa fac aceasta tarta si in varianta mini, adica in formele de cosulete pentru ca sunt tare dragalase si sigur ies multe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • -250 g faina
  • -100 g unt
  • -1 ou
  • -100 g zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • -3-4 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • -400 g ciocolata amaruie
  • -400 ml frisca
  • -2 plicuri gelatina (dupa parerea mea unul ar fi fost suficient)
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Se amesteca faina cu zaharul pudra, vanilia si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute, se scoate , se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 25 minute.

Se hidrateaza gelatina in putin lapte sau apa. Se rupe ciocolata bucatele, se adauga frisca lichida si se pune pe baie de aburi, amestecand pana cand ciocolata se topeste. Se adauga gelatina hidratata, se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Se toarna crema in crusta si se lasa sa se raceasca dupa care se pune in frigider 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata