Tarta cu ciocolata si pere

de La Ancuta in Prajituri, 27 Sep 2011 | 5263 vizualizari

 

Pentru aceasta tarta am ales perele, dar se pot folosi si alte fructe. Rezultatul este delicios: o tarta pufoasa, ciocolatoasa cu o consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 pere bine coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri miere
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 160 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 g cacao
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si pere:

Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.

Dam perele la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam
la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare.

Adaugam ciocolata racorita, dar inca lichida si mixam pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt so cacaoa. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina si alernam cu cateva linguri de lapte. Mixam
bine pana se omogenizeaza apoi continuam pana incorporam toata faiana si laptele.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt. Asezam deasupra jumatatile de pere (cu scobitura in jos).

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 de minute).

Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca in tava. Scoatem apoi din tava si pudram cu zahar.

Este un deliciu langa o ceasca de cafea :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deliciousflavours 1

29.09.2011, 10:44

arata f bine si cred ca e si delicioasa!
tb incercata

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

va multumesc mult

Lau 1

03.10.2011, 08:34

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cocos