Tarta cu cirese si frisca

de ralu_ca in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2730 vizualizari

 

Am incercat sa ajung cat mai aproape de reteta din care m-am inspirat. Aproape mi-a reusit! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • o cescuta ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 g cirese
  • 75 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si frisca:

Ouale se separa de galbenusuri. Intr-un vas am mixat albusurile spuma cu sarea, apoi am adaugat zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga si galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Acestea se omogenizeaza in continuare si la final am adaugat uleiul. Compozitia am impartit-o in doua, intr-una am pus cacaoa si am omogenizat. Ciresele le-am spalat si le-am scos samburii. Intr-o tava rotunda am tapetat cu hartie de copt si putin ulei, apoi am intercalat cele doua compozitii. Ciresele le-am dat prin faina si le-am asezat in compozitie, apoi am nivelat. Am introdus tava la cuptorul deja incalzit si am asteptat pana ce s-a copt (approx 25 min). Dupa ce aceasta s-a racit, am dezlipit hartia, am asezat-o pe platou, am ornat cu frisca si cu cirese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu malai si cirese