Tarta cu crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 23 Mai 2014 | 3068 vizualizari

 

Am vazut tarta la Ruxy, mi-a placut mult. Ca forma a iesit aproximativ, dar ca gust a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 lingui zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri lapte dulce
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat-un plic
  • 3 1/2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Decor: 8-10 fragute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa  care se da la rece.

Aluatul: faina cu sarea, untul, zaharul si oul se amesteca bine. La final se pune si laptele. Omogenizam. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugam. Aluatul se da la rece pentru cel putin juma' de ora.

Asamblare: aluatul se intinde cu sucitorul.  Foaia rezultata ( care va fi putin mai mare decta fundul tavii pentru ca trebuie ridicata putin pe margine) se pune intr-o tava cu fund detasabil. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste foaie se pune crema de vanilie, se intinde bine. De-aspura punem din loc in loc cateva fragute care au fost date prin zahar. Din surplusul de aluat decupam figurine si le punem de-asupra. Se pune tarta la cuptor pentru 30-35 minute. Cand este gata se scoate, se da la rece, la final se pudreaza cu zahar pudra vanilat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si bezea