Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de ionela84 in Prajituri, 10 Iun 2013 | 2831 vizualizari

 

Reteta este a lui Julie cu mici modificari
Multumesc!

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 4 oua
  • 6linguri zahar
  • 6linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare vanilie

Pt crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • 20g unt
  • 4 linguri zahar
  • 40g amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul incins

Crema:laptele si untul se pun la fiert intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul,dupa ce laptele a fiert se pune in fir subtire peste compozitia de galbenusuri apoi se pune din nou la fiert amestecand pana ce se ingroasa.se lasa la racit Se toarna crema de vanilie peste blatul rece si se decoreaza cu capsuni.Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane