Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de farfuriavesela in Prajituri, 29 Mar 2014 | 3393 vizualizari

 

Tarta-nimic mai simplu!
Fructe, oua proaspete de tara (ar fi ideal), o tava de tarta (sau una obisnuita) si un strop de imaginatie pentru ornarea cu fructe- este tot ce va trebuie pentru un desert delicios!

Urmariti filmarea noastra si veti vedea pas cu pas cum se pregateste tarta cu crema de vanilie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza tartei (crusta)
  • 200 gr. de faina
  • 100 gr. de unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri de zahar (optional)
  • Pentru crema de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 100 gr. de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta
  • Pentru ornat noi am folosit capsune, dar imaginatia sa va fie prieten in aceasta etapa, pentru ca nu exista limite.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Aluatul de tarta   

Amestecam faina cu untul, oul, sarea, 1 lingura de otet si obtinem un aluat tare, pe care il punem in folie la frigider pentru 2 ore. Eu am optat pentru varianta de aluat fara zahar, asa ca nu am pus cele doua linguri de zahar :)

Dupa doua ore, pudram cu faina masa de lucru si intindem usor aluatul cu sucitorul pentru a-l putea modela in forma de tarta. Asezam aluatul in tarta si imbracam si marginile formei cu coca. Intepam cu furculita aluatul de pe fundul tavii si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade (mediu la gaz) pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam tarta sa se raceasca si apoi o scoatem din tava. 

Intre timp pregatim crema de vanilie.

Pe aragaz, la foc mic, intr-un vas amestecam laptele cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, galbenusurile, faina si amidonul pana se ingroasa.  Daca nu avem pastaie de vanilie adaugam esenta de vanilie in crema, la sfarsit, dupa ce s-a racit putin. Crema noastra este gata atunci cand se desprinde cu usurinta de pe vas. Lasam crema sa  se raceasca, apoi umplem tarta cu aceasta.

Este momentul cel mai placut al acestei retete, cand decoram tarta cu fructe proaspete dupa imaginatia voastra ! Eu am decorat-o cu capsuni, ma rog, cu ce a mai ramas din capsuni pentru ca la decorare sefi sunt copiii mei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe/ Minitarte