Tarta cu gem de gutui - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 12559 vizualizari

 

Este o tarta minunata si aromata care nu cere mare efort si timp dar iese delicioasa si la mine a fost foarte apreciata. Cand prajitura se raceste este putin crocanta, dar a doua zi cand blatul se inmoaie devine foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 250 gr gem gutui/prune,caise
  • 100 gr nuca macinata
  • un praf sare
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de gutui - de post:

- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece

- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati

- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului

- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta

- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute

- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.

TIPS-URI

1

in loc de grilaj se poate da coca prin razatoare si presarata pe deasupra cu nuca rupta in bucati; este foarte aspectuasa si gustoasa si asa deoarece nuca se prajeste putin si are un gust minunat - eu am incercat si asa-

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer