Tarta cu legume colorate

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 8 Mar 2017 | 10633 vizualizari

 

Doua portii foaaarte generoase cu 20 lei, o tarta perfecta pentru mic dejun, pranz sau cina, cu blat fraged, legume subtiri, crocante, pline de vitamine si o umplutura cremoasa de branza. Va invit sa o testati!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • ½ ardei gras rosu
  • 200 g crema de branza
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare si piper
  • ¼ nucsoara rasa
  • Blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 60 ml apa rece
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume colorate:

Aluat:

  • Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min.

Umplutura:

 

  • Da pe razatoarea mandolina dovleceii cu tot cu coaja si morcovul curatat, pe lung, obtinand astfel fasii lungi si subtiri.

  • Taie ardeiul gras fasii.

  • Pregateste si umplutura amestecand intr-un castron crema de branza cu smantana, ouale, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, plus nucsoara rasa.

  • Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie subtire, apoi pune-l intr-o tava dreptunghiulara si taie marginile uniform.

  • Asaza legumele alternativ si circular, de jur imprejur, pana umpli tava.

  • Toarna apoi amestecul de branza si ai grija sa intre peste tot printre legume.

  • Pune tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se incheaga bine umplutura si blatul este usor auriu.

  • Lasa tarta sa se raceasca putin, tai-o felii si serveste-o alaturi de putina crema de otet balsamic si parmezan ras deasupra.

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii este de 17x27 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

10.03.2017, 10:15

dantes 1

21.03.2017, 06:50

Super!

mihaelar63 1

21.03.2017, 20:36

Ce frumoasa este . Si eu mi-am pus ochii pe ea !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana