Tarta cu mere si aluat faramitat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Mai 2010 | 7550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • crusta:
  • 4-5 linguri unt sau margarina
  • 3 cani faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana de zahar
  • aluat faramitat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana de nuci
  • 1/2 cana zahar
  • 4 linguri unt sau margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat faramitat:

Crusta:Se preincalzeste cuptorul pana facem crusta.Faina,praful de copt si sarea se amesteca intr-un castron.Untul se freaca cu zaharul pana incepe sa se topeasca,apoi se adauga oul si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat nici prea tare,nici prea moale.Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta sau intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu grasime si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Umplutura:merele se curata de coaja si cotor si se taie cubulete mici.Se pun intr-o cratita impreuna cu restul ingredientelor si se pun pe foc pana se inmoaie.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa 5 min la racit,apoi se pun peste aluat.

Aluatul faramitat:se amesteca toate ingredientele,rezultand bucatele de aluat care se pun deasupra merelor.Se da la cuptor pt 35-40 min/pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat faramitat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai