Tarta cu prune

de mena29 in Prajituri, 9 Aug 2010 | 6603 vizualizari

 

Este un deliciu,va astept la o portie:)

 

INGREDIENTE

  • 200g unt;
  • 300g faina;
  • 100g zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • 1/2kg prune;
  • 2 linguri pesmet sau 4 biscuiti zdrobiti;
  • o priza sare;
  • scortisoara.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am frecat untul moale(la temp. camerei) cuzaharul,zaharul vanilat,sarea si oul.Separat am amestecat faina cu praful de copt,am incorporat crema in unt.Am framantat pana am obtinut un aluat omogen.Am oprit o bucata din aluat de marimea unui mar potrivit,am bagat-o intr-o punga si am pus-o la congeletor cca.30 minute.Am uns cu grasime o tava de tarta,am intins aluarul ramas dupa care l-am dat la rece 30 min.Am spalat fructele,am scos samburii,am presarat scortisoara pe fructe,am presarat biscuitii zdrobiti,in tava,am asezat fructele deasupra si am ras aluatul de la congeletor peste fructe.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.Am taiat cand s-a racit.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata