Tarta cu zahar ars si prune uscate

de sasha in Prajituri, 30 Apr 2013 | 3013 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 g unt /margarina
  • 250 g faina
  • un galbenus
  • 100 ml Joya Soya

Crema zahar ars:

  • 1 L Joya Soya
  • 10 oua
  • 250 g zahar pentru crema
  • 150 g zahar brun pentru caramel
  • 2 esente vanilie
  • 200 g prune uscate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zahar ars si prune uscate:

Pregatim aluatul cu toate ingredientele , se framanta bine si se  inveleste in folie de plastic,se da la frigider pentu 1h.

Intr-o oala cu apa fierbinte se pun prunele , iar cand s-au umflat se scot samburii si se scurg bine de apa.

Scoatem aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, formam foaie rotunda intr-o forma pentru tarta, intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 180 degrade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.

Intr-o oala inalta  punem zaharul brun si-l lasam sa se topeasca,cand s-a topit il luam de pe foc si cat zaharul este lichid il  distribuim pe peretii vasului si il lasam sa se raceasca 10 minute.  Intr-un bol mixam ouale  pana devine un amestec spumos,adaugam zaharul treptat si esenta, adaugam laptele treptat si amestecam continuu. Varsam tot continutul si prunele peste zaharul caramelizat  , coacem zaharul in bain marie,cand  incepe sa se inchege , preincalzim cuptorul la 160 de grade si coacem crema pentru 1h si 30 de min.

Cand este foarte legata  si rumenita se scoate , se varsa in forma de tarta se mai lasa la cuptor preincalzit 10 minute si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se presara deasupra scortisoara.  

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zahar ars si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone