Tarta tatin

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 3979 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de apa rece
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 mere galbene
  • 100 g zahar
  • 70 g unt

Caremelul:

  • o cana de zahar(aprox 150gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Masa:

Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat. Daca aluatul e prea tare, mai adaugam putina apa. Aluatul il invelim in folie de plastic si il punem la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, curatam merele, le taiem pe jumatate, scoatem mijlocul, iar fiecare jumatate de mar o taiem in 4. Merele le punem intr-o tigaie cu unt pana se rumenesc. Cand acestea s-au rumenit, intr-o forma rotunda mica in care am pus caramelul facut din cele 150 grame de zahar ars, adaugam feliile de mere rumenite, pe care le asezam in forma de floare. Deasupra merelor punem aluatul, iar marginile aluatului le introducem inauntrul tavei.

Adaugam tarta la cuptorul incins la 180 C timp de 25 de minute.

Cand tarta este gata se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie