Tarta Tatin cu mere si scortisoara

de papabundetot in Prajituri, 18 Aug 2013 | 7808 vizualizari

 

Avand putin timp liber,iarasi am urmarit emisiunea care imi place mult cu un maestru cofetar…Eric Lanlard…ca o paranteza,mi-ar placea sa invat de la acest om sa fac delicii dulci….pentru ca este extrem de priceput si stiu ca as avea multe de invatat de la el.

Daca el a facut o tarta tatin,am zis ca si eu pot sa fac,oricum nu mai facusem niciodata si mi-a placut mult ideea acestei tarte pentru ca mi se pare extrem de simplu de facut dar foarte gustoasa in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si scortisoara:

Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime.Zaharul si untul le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform (am citit ca nu se amesteca zaharul atunci cand il topim).Dupa ce s-a format caramelul am luat tava deoparte si am pus in ea feliile de mar,deasupra lor am presarat scortisoara si apoi am pus aluatul foietaj peste.Aluatul in exces l-am taiat iar restul l-am introdus pe langa mere in asa fel incat sa fie tot in tava si sa nu ramana margini in afara ei.

Deasupra am uns cu un galbenus de ou si am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos tarta.

Am lasat apoi tarta sa se raceasca (atentie mare pentru ca daca nu aveti rabdare va puteti arde cu siropul),si cand s-a racit am pus o farfurie deasupra tartei si am intors-o in asa fel incat sa fie cu merele in sus.Se poate servi cu frisca sau sos de vanilie dar noi am servit-o simpla.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu gutui