Tarte au sucre

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 6995 vizualizari

 

"O plăcintă cu zahăr foarte populara în nordul Franței, Belgia și Quebec. Reteta traditionala de plăcintă cu zahăr se face cu zahar brun.. Acest desert rapid si usor se poate face si cu zahăr alb sau cu sirop de arțar în Quebec. Unii prefera placinta cu zahăr "curgator", alții preferă varianta mai ferma." Placinta aceasta are mai multe variante. Aceasta este prima pe care v-o prezint, dar voi reveni :P

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus
  • 40 gr zahar tos
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au sucre:

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.

Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.

Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.

Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.

Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.

Sursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au sucre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

gaby_duceag 1

06.02.2014, 21:48

N-ai acasa mere, n-ai acasa nuci, dar zahar, sigur ai !
Ce simpatica esti!))))

Ligia Bxl 1

18.02.2014, 14:00

imi place tarta asta belgiana

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 23:36

delicioasa tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si cirese