Tort Arici pogonici

de Bucataras in Torturi, 1 Apr 2009 | 13722 vizualizari

 

“Buna, va trimit o reteta delicioasa pentru un tortulet de biscuiti pentru concursul bucataras.ro”, spune Sabina.
Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • o cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar
  • o cescuta de cafea pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cereale de ciocolata (pentru tepi)
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici pogonici:

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc).

Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.

Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Se pune si crema de mascarpone peste, iar apoi se infig cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.

Se da la frigider pentru 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici pogonici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone