Tort cu ciocolata

de Adele in Torturi, 12 Sep 2014 | 5693 vizualizari

 

In primul rand vreau sa precizez ca am facut blatul dupa minunata reteta a Claudiei (Diaconta) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-pandispan-64674.html...
Acest tort l-am pregatit pentru pitica mea Maria Giulia care astazi isi serbeaza onomastica (Sf. Maria la catolici).
Am avut mici robleme si nu e atat de resuit pe cat mi-am dorit :(...oricum gustul conteaza :D...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua.
  • 120 gr zahar.
  • 120 gr faina.
  • 5 gr praf de copt.
  • 1 esenta de rom.
  • Crema :
  • 250 gr mascarpone.
  • ciocolata 200 gr.
  • Sirop:
  • 3 lingur zahar.
  • 1 esenta rom.
  • Decor biscuiti cu ciocolata si jeleu de capsuni.
  • Ciocolata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, am bagat-o la cuptor, deja incalzit la 180°, pentru 20-25 de minute, fara ca sa deschid usa in timpul cuptorului.

Intre timp am pregatit crema: am pus pe baie de abur la topit ciocolata, dupa care intr-un vas am pus mascarponele si am mixat bine pana a devenit cremos, am turnat ciocolata racita si am continuat sa amestec. Crema am lasat-o la frigider pana la momentul folosirii.

Am pregatit siropul cu apa, zahar si esenta de rom.

Blatul bine racit l-am taiat in doua, am asezat o parte pe platou si l-am insiropat, am pus crema si cealalta parte de blat, am insiropat bine si am invelit in crema si decorat cu biscuitii.

TIPS-URI

1

Crema mi-a iesit prea moale ,am facut greseala sa pun ciocolata calda.Am lasat-o la frigider mai mult si si-a revenit .

2

Am vrut sa folosesc si frisca dar nu mi s-a batut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata