Tort cu ciocolata si migdale

de roberta24 in Torturi, 27 Apr 2010 | 3477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 50 gr cacao
  • 100 gr migdale
  • un praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ness
  • o fiola de rom
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si migdale:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si tare, adaugam apoi galbenusurile amestecate bine cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la final migdalele macinate fin. Punem compozitia la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute.

Crema: inmuiem gelatina in cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi adaugam gelatina inmuiata si dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam cele 500 gr de mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema consistenta. Separat mixam restul de frisca pana obtinem o spuma consistenta iar apoi adaugam treptat crema de ciocolata, mixand in continuare, la final adaugam si crema de mascarpone si amestecam foarte bine.

Blatul il taiem in doua, avand grija ca baza sa fie mai groasa cam 2/3 din grosimea blatului, si il asezam in inelul formei detasabile de tort unsa in prealabil cu unt, insiropam blatul iar apoi turnam 2/3 din crema de ciocolata, si il dam la rece pentru 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit, scoatem inelul formei de tort, cealalta parte de blat o taiem in 12 triunghiuri pe care le folosim pentru a orna tortul. La final topim ciocolata amrauie pe baie de aburi cu 2-3 linguri de ulei pentru a fi lucioasa si ornam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

27.04.2010, 19:11

super bun

silvi0ara 1

27.04.2010, 20:45

Ce bun trebuie sa fie,are ciocolata,e pe gustu meu.

Mihaela11_jo 1

16.01.2011, 08:35

Foarte fin si arata senzational

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
New Year Cake