New Year Cake

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 3076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr zahar alb
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cafea
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema de branza
  • 500 gr branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida, batuta
  • 500 gr ciocolata alba, topita
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New Year Cake:

1. Incinge cuptorul la 180˚C, Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox. 23 cm diametru.

2. Pentru blat,  pune intr-o cratita pe foc potrivit, untul cu ciocolata rupta bucatele, zaharul, laptele si cafeaua. Lasa-le sa se topeasca apoi ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca putin. Intr-un  vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate ouale apoi incoropreaza incet compozitia cu unt. Inglobeaza ingredientel uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 40-50 minute.

3. Pentru crema de branza, bate Ricotta cu frisca batuta apoi incorporeaza ciocolata alba.

4. Pentru crema de ciocolata, pune la fiert pe foc frisca lichida cu ciocolata, lasand-o pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Amesteca bine, ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet, apoi bate cu mixerul pana cand devine usoara si pufoasa. 

5. Pentru asamblare, dupa ce blatul s-a racit, taie-l in 3, pe oriznontala. Aseaza un blat pe farfuria de servire, unge-l cu o jumatate din crema de branza apoi pune o parte din crema de ciocolata si acopera cu un al 2-lea blat. Repeta operatiunea inca o data apoi acopera tot tortul cu crema de ciocolata ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "New Year Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dedairis 1

11.01.2011, 16:27

Foarte frumos arata!!!

housy 1

13.01.2011, 20:44

cel mai frumos tortulet ever

housy 1

13.01.2011, 20:45

esti foarte priceputa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Cheesecake cu mango-2011