Tort cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Torturi, 2 Ian 2014 | 19284 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar - pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.

Preincalzeste cuptorul.

Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.

Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.

Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Sursa inspiratie blat.

Crema.

Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.

Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.

Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.

Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.

Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.

Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.

Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

mirela0911 1

21.05.2014, 13:51

Delicios tort! La multi ani sarbatoritilor zilei!

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 14:39

wow...asta-i tort festiv .....superb

silvi0ara 1

21.05.2014, 17:49

Minunat.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de castane si ciocolata