Tort cu crema de ness

de Ela68 in Torturi, 12 Oct 2012 | 6323 vizualizari

 

Specialitatea casei, o realizez atat sub forma de tort, cat si sub forma de prajitura. Datorita acestei prajituri mi-am facut blogul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr nuci - 350 gr macinate si 150 gr pentru ornat
  • 500 gr zahar pudra - cumparat, nu facut in casa
  • 1 lingura lamaie
  • 9 oua ( de stat, deoarece au albusul mare )
  • 6 lingurite de ness ( sau cicoare pudra )
  • 300 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • Dimensiunea tavii :25*35 cm sau diametrul formei = 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Foile :

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei.Coacem foile la foc minim in tava tapetat cu hartie de copt si unt .Este coapta cand deasupra se formeaza o crusta tare si marginile sunt rumene.

Crema: 

Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa. Se pune vasul pe foc amestecand continuu pana devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si cat este inca fierbinte se adauga untul.

Se lasa la racit, apoi asamblam prajitura. Se aseaza prima foaie, apoi un sfert din crema si un sfert din nucile oprite pentru ornat. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie. Se imbraca apoi cu crema ramasa si se orneaza cu nuci.

Dupa preferinta, se poate taia sub forma de patrate sau romburi......sau felie de tort.


TIPS-URI

1

foile se desprind de hartia de copt cand s-au racit complet

2

nu se pun unele peste altele, caci se lipesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea ,,Mocca,,