Tort cu crema de vanilie si mascarpone

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2014 | 6808 vizualizari

 

Un dulce care mi-a dat emotii..il vroiam tare frumos (nu ca-s priceputa la decorat) pentru ca era pentru cineva tare drag.... de frumos nu prea, dar de gust, o bunatate..s-a halit pana la ultima bucatica... racoros, fara coacere. Ca de vara.
Scuzati prezentarea finala... In sectiune am prins doua pozici dar nu se pot descarca...

 

INGREDIENTE

  • 50 de piscoturi
  • Crema:
  • 700 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • 170 g zahar,
  • 4 oua,
  • 3 linguri rase amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • 3/4 plic gelatina,
  • esenta vanilie
  • Sirop:
  • o cana zahar,
  • o cana si jumatate lapte
  • Crema ciocolata:
  • 100 frisca,
  • 250 g ciocolata
  • Ornamente:
  • 100 g frisca si bobite de ciocolata,
  • 3 linguri de finetti,
  • 2 patrate ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mascarpone:

Crema: ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare,  pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema mascarpone lingura cu lingura si mixam. La final punem gelatina hidarata si topita. Mixam.

Siropul: se pune la caramelizat  o cana de zahar, cand capata culoarea caramelului adaugam laptele cu grija si lasam la topit. 

Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc pana la punctul de fierbere si se adauga ciocolata. Se lasa la topit, se da la rece.

Frisca: se mixeza bine, se da la rece

Moatele:  3 linguri finetti amestecate su 3 linguri sirop de cicolata ( 2 patrate de cicolata ( de menaj) topita in 4 linguri de apa)

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara am intins o folie. Am pus o parte din crema de vanilie, un rand de piscoturi ( trecute prin caramelul de lapte), apoi crema de cicolata peste care am pus crema de vanilie, alt rand de piscoturi. Tava se pune la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa cateva ore, rasturnam tava ( cu grija) pe o tava de marimea potrivita. Se scoate folia. Se imbraca tortul in  frisca. Din finetti si sirop de cicolata a rezultat o crema cu care au facute moatele de pe tort.  La final se pun bobite de cicolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alilianaa 1

23.07.2014, 20:43

cu drag pe toti pentru cuvinte frumoase..

RuxyRux 1

23.07.2014, 21:06

Splendid!

Bya Ralu 1

28.07.2014, 00:42

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler