Tort cu crema mascarpone, visine si lime

de -Licurici- in Torturi, 27 Sep 2015 | 5701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort, reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-72948.html
  • 500 g crema mascarpone
  • 500 g frisca lichida
  • un pahar cu zahar
  • 300 g visine congelate
  • o jumatate de lime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone, visine si lime:

Crema:

  • Am lasat visinile la scurs vreo doua ore.
  • Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca.
  • Am adugat 6 linguri de frisca in crema, iar restul de frisca am pastrat-o pentru a orna tortul.

Montare tort:

  • Zeama de la visine am amestecat-o cu un pahar de apa si o jumatate de pahar de zahar, am incalzit pe foc pana s-a topit zaharul, am lasat sa se raceasca, pentru a insiropa blatul.
  • Blatul l-am taiat in 4, am insiropat fiecare parte si am adaugat din crema de mascarpone.
  • La final, l-am ornat cu frisca ramasa si ornamente din zahar. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone, visine si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

-Licurici- 1

28.09.2015, 14:10

mihaelar63 1

29.09.2015, 07:37

Ce-mi place blatul .si cum este decorat . Pare bine insirop asa cum imi place mie at

-Licurici- 1

29.09.2015, 14:10

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si mascarpone