Tort cu crema "nocciola" si crema ganache

de mary993 in Torturi, 23 Sep 2013 | 10962 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa iasa asa delicios;)am intrebat si pe bucataras pentru ca nu eram sigura de crema Ganache;) ascultasem cum se face in spaniola si speram sa nu gresesc.
Rapid de facut, daca se cumpara blaturile asa cum am facut eu, dar se poate face din 6 oua un blat de pandispan (se bat albusurile cu 6 lg zahar,se adauga 6 lg faina si galbenusurile si 2 lg praf de copt, putina vanilie sau lamaie)

 

INGREDIENTE

  • 1 Blat cumparat sau facut pandispan din 6 oua

Pentru crema "Nocciola"

  • 170 gr.de nutella
  • 250 gr frisca
  • 250 gr mascarpone
  • bombonele de menaj

Pentru crema "Ganache"

  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema "nocciola" si crema ganache:

Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.

Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.

Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.

Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.

Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).

Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.

Tare gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema "nocciola" si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata