Tort cu frisca

de AdriiAdi in Torturi, 22 Feb 2013 | 3504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • ciocolata alba patratele
  • 1 plic gelatina transparenta
  • un spray de frisca
  • 25 ml frisca lichida
  • un intaritor de frisca
  • fructe ( capsune din compot, kiwi, struguri rosii, mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . 

realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.

bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.

il coci aprox 25 de min.

il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul  este gata.

bati frisca cu intaritorul si o dai la rece

dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.

acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )

pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.

apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe  ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.

pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.

TIPS-URI

1

eu am facut tortul asta cand am fost la viitorii nasi ,deci am fost la o cofetarie si am cumparat farfuria din carton si o cutiuta speciala pt tort. este mult mai comod de transportat  si la sfarsit nu mai trebuie sa iti ceri platoul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

MIUTA 1

22.02.2013, 14:39

Super bun

marcela13 1

22.02.2013, 16:47

Buna! Poti sa imi spui, te rog, cu ce crema ai scris textul?! Multumesc

Merisor 1

22.02.2013, 17:22

ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril