Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400

de gaby_duceag in Torturi, 21 Iun 2013 | 32149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • Sirop de zahar ars
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • o lingurita esenta de rom
  • Frisca
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400:

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata.

Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator)

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana la diluare. Adauga faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, tapetata cu ulei si faina,  , niveleaza si baga vasul in cuptorul preincalzit. Coace la foc mic timp de 35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa sa se raceasca bine apoi taie blatul in trei pe orizontala.

Frisca.

Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza 2 minute la cea mai mica treapta apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

Scoate vasul cu crema de ciocolata de la rece si mixeaza amestecul pana abtii o crema fina, legata, consistenta.

Sirop.

Caramelizeaza zaharul, stinge cu apa rece apoi pune pe foc si lasa pana se dilueaza si da doua clocote. Adauga esenta si lasa sa se raceasca.

Asamblare.

Aseaza primul blat, insiropeaza usor apoi intinde jumatate din crema de ciocolata. Aseaza al doilea blat, insiropeaza si intinde uniform o treime din frisca.

Insiropeaza, imbraca partea superioara a tortului cu frisca apoi cu ajutorul unui pos in care alternezi cele doua creme (o lingura crema de ciocolata, una de frisca) orneaza tortul.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

Panacris 1

12.02.2014, 13:21

Cum de am ratat asemenea delicioșenie? La cât mai multe rețete! Felicitări!

MOKUSKA 1

21.05.2014, 17:11

robert_b 1

01.07.2014, 11:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca