Tort de bezea cu fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 15 Iul 2011 | 8591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata
  •  Crema:
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 4 piersici
  • 4 caise
  • 150 g coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea cu fructe:

Foi bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne in spuma; se amesteca cu o paleta,dinspre exterior spre interior pentru a nu se lasa spuma.

 Pe o tava se traseaza cercuri de 23 cm si se imparte spuma in doua parti egale. Se intinde spuma in cele doua cercuri, iar pe cea care va fi deasupra se presara ciocolata tocata. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace bezeaua aprox 90 minute,la 140 grade(foc mic). Este gata atunci cand este crocanta deasupra.

 Crema:

Frisca se bate cu 1 lingura de miere pana devine o spuma tare. 2 caise si 2 piersici se paseaza cu blenderul si se adauga la frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga laptele. Se omogenizeaza.

Pe un platou rotund se aseaza  prima foaie de bezea, crema( se pun 3 linguri deoparte) si fructele(piersiile si caisele taiate felii si coacaze), se acopera cu cealalta foaie de bezea. Crema oprita se pune intr-un sprit si se orneaza tortuletul cu rozete. Se decoreaza cu felii de fructe si coacaze rosii. Se  serveste rece,de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita