Tort de biscuiti

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2016 | 7261 vizualizari

 

Ca sa nu aud vorbe ca nu am adus ni'ca la asa aniversare importanta! :)))) >:D<
Azi se implinesc 6 ani de cand va supar pe aici zi de zi (peste 2000 de zile) si totodata si 666 de retete. Suspecta potriveala! :))) >:D<
Reteta este inspirata de Ela 68. Visinile din compozitie fac toti banii.

 

INGREDIENTE

  • 600g biscuiti
  • 250g zahar
  • 350ml lapte
  • 250g margarina
  • 50g cacao
  • 200g miez de nuca
  • 400g dulceata de visine
  • 100g stafide
  • 150g rahat cu smochine (grecesc)
  • 150g rahat cu fistic (grecesc)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 250g smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.

Se lasa 15-20 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil (eu am pus intr-o tava dreptunghiulara) si se niveleaza frumos.

Se pune la rece pentru cel putin 4 ore.

Se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.

Nefiind pentru musafiri eu am ales sa ornez fiecare bucata portionata separat.

Neornat cu frisca tortul sta mai bine in frigider pentru zilele urmatoare.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna cu orice glazura pe baza de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

12.11.2016, 21:57

mihaelar63 1

13.11.2016, 22:30

mUlti ani impreuna Motanele !!!! Sa fii tot atat de ,, harnic '' Inspirat si motivat culinar . Sa fii sanatos ca restul mai vedem noi

MotanLaOale 1

13.11.2016, 23:56

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti