Tort de capsuni

de Micutza Luana in Torturi, 31 Mai 2013 | 2716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar

Pentru blat

  •  8 oua
  •  8 lg zahar
  •  un zahar vanilat
  •  8 linguri de faina
  • un varf de sare
  • frisca pentru ornat optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem. 

Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare. Amestecam galbenusurile cu albusurile si treptat punem faina.

Peste dulceata de capsuni adaugam crema de mai sus si dam la foc mic 30 minute.

Dupa racire se intorce invers , pentru a obtine blatul jos si capsunile sus , optional puteti orna cu frisca .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si prune