Tort de ciocolata cu migdale

de AndrutzaP in Torturi, 9 Mai 2016 | 5964 vizualizari

 

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Mihaelei, http://www.dulciurifeldefel.ro/.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 600 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g apa
  • 1 fiola esenta de migdale
  • Decor
  • Frisca
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu migdale:

Blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.

Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor  pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.

Crema

Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.

Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit

Asamblare

Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.

Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.

Pofta Buna!  

TIPS-URI

1

Bateti crema cu mixerul suficient cat sa devina pufoasa, altfel se va inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro