Tort de nuci si alune

de alexandra_petruta90 in Torturi, 16 Feb 2013 | 3869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g nuci
  • 150g alune
  • 4 oua (albusuri si galbenusuri separate)
  • 40g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 280g frisca
  • esenta de vanilie
  • 75g cca. nuci si alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si alune:

Se incalzeste cuptorul la 160°. Se unge cu unt sau ulei, o forma pt tort, de 22 cm diametru; si se tapeteaza cu hartie de cuptor. Se macina nucile si alunele cat mai marunt. Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devine o crema densa si cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga, in ploaie, peste galbenusuri.

Cu o lingura, se adauga, cat mai delicat, nucile, alunele si praful de copt. Se varsa compozitia in forma si se da la cuptor pt 35-40 minute. Se lasa la racit pe un gratar. Se prepara frisca, in care se adauga si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie, orizontal, in doua. Se adauga jumatate din frisca, iar cu cealalta jumatate se acopera tortul. Pe partile laterale se presara nuca si alune tocate marunt. Deasupra se poate decora cu cafea macinata, proaspata, sau ciocolata... Se lasa la frigider 30 minute inainte de servire! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si piersici