Tort Egiptean

de mirela0911 in Torturi, 7 Feb 2015 | 8026 vizualizari

 

Un tort care era de mult timp pe lista de asteptare si pentru ca azi, fiul meu a implinit 10 ani mi s-a parut o ocazie buna pentru a-l pregati. A iesit un tort atata de bun si este si simplu de facut. Pentru reteta m-am inspirat de la mai multi bucatarasi.

 

INGREDIENTE

  • Pt. cele 3 foi:
  • 9 albusuri
  • un praf de sare
  • 9 lg zahar
  • 4 1/2 lg faina alba
  • 180 g nuca macinata
  • Crema 1:
  • 9 galbenusuri
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 450 ml lapte
  • 170 g unt
  • esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 100 g arahide nesarate
  • Pt. decor:
  • 100 ml frisca
  • nuca macinata
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile: Se fac 3 foi de blat impartind cantitatile la 3, astfel: se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand 3 lg de zahar, mixand bine dupa fiecare iar la final se adauga 60 g nuca macinata amestecata cu 1,5 lg faina. Se omogenizeaza amestecul cu miscari usoare si se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 15-20 minute la 180 de grade. La fel se procedeaza si cu restul ingredientelor. Se lasa la racit.

Crema 1: Intr-o craticioara cu fundul dublu se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna cate putin laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema groasa ca budinca. Se ia de pe foc si se pune untul, omogenizam bine bine. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam esenta de vanilie.

Crema 2: Se topeste zaharul dupa care il turnam pe foaie de copt unsa cu putin ulei. Lasam sa se raceasca. Frisca se bate. Arahidele se macina mai mare la robot. Maruntim si zaharul caramel la robot. Se amesteca arahidele si caramelul maruntit impreuna cu frisca.

Asamblare tort: Se ia o foaie si se aseaza pe un platou. Se unge cu o treime din crema 1 iar peste se pune o treime din crema de frisca cu caramel. Se procedeaza la fel si cu restul. Se unge tortul pe margini cu frisca simpla, se pudreaza cu nuca macinata, se pun moatze de frisca deasupra si fulgi de migdale. Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Folosind o tava cu diametrul de 26 cm am pus cate 3 albusuri pt fiecare foaie.

2

Se poate si cu cate 2 albusuri la o tava mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort tren cu crema de vanilie si ciocolata